Почетна

 


    Са задовољством најављујемо да ће се 31. МФЕФ одржати од 3. до 6. октобра 2022. године у Етнографском музеју у Београду и Југословенској кинотеци. Пријаве су у току! 

Рок за пријаве је 15. јун, молимо Вас да прочитате пропозиције Фестивала и пошаљете попуњен пријавни формулар заједно са осталим траженим материјалима на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Фестивал жели да афирмише успешна визуелна истраживања традицијских и савремених култура широм света, као и да допринесе подизању нивоа свести о значају културног наслеђа за квалитетан развој људских заједница.

Право учешћа на Фестивалу имају аутори чији филмови испуњавају следеће услове:

• да је реч о документарним филмовима који се баве темама из етнологије и антропологије;

• да су реализовани у последње три године. Одлуком Савета Фестивала и Селектора, одн. Селекционе комисије у селекцију је могуће уврстити и филмове старије од три године;

• да филмови пружају научни и истраживачки допринос у области етнологије и антропологије, али и да у ауторском приступу пружају изразити уметнички квалитет;

• понуђени филм до сада није пријављиван на Међународни фестивал етнолошког филма; такође, пријава треба да садржи основну евиденцију о досадашњем јавном приказивању филма.

 

Друге филмске форме које пружају значајан допринос у третирању антрополошких и етнолошких тема могу бити сврстане у посебне програме.

 

За приказивање филма на Фестивалу организатор не плаћа новчану надокнаду (screening fee), нити је тражи од учесника као уписнину/котизацију (entry fee).

 

Од сада се за учешће у фестивалу можете пријавити преко платформе FilmFreeway!