Početna

 

Beograd, 20. februar 2017.

 

POZIV ZA UČEŠĆE
 

XXVI  međunarodni festival etnološkog filma biće održan od 10. do 14. oktobra 2017. godine. Etnografski muzej u Beogradu Vas poziva da na njemu učestvujete s filmovima iz svoje produkcije, nastalim u poslednje tri godine.

Festival želi da afirmiše uspešna vizuelna istraživanja tradicijskih i savremenih kultura širom sveta, kao i da doprinese podizanju opšte svesti o značaju kulturnog nasleđa za kvalitetan razvoj ljudskih zajednica.

Osim glavnog filmskog programa koji čine ostvarenja u konkurenciji za nagrade, informativna sekcija i studentski filmovi, Festival će predstaviti i specijalan program koji je ove godine posvećen produkciji Swinburne University of Technology iz Australije i seminaru ''Nove tehnologije i nematerijalno kulturno nasleđe'' (“New technologies and intangible cultural heritage”) realizovanomu saradnji s Regionalnim centrom UNESKO za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa u Sofiji (Bugarska).

Precizan sadržaj glavnog i specijalnog programa biće određen sredinom 2017. godine.

Želimo da Vam skrenemo pažnju da prijavljivanje za učešće na Festivalu trajedo25. maja 2017. U prilogu ovog pisma su aplikacioni formular i propozicije Festivala.

Molimo da prijavu za film dostavite na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  Više informacija o Festivalu i proceduri prijavljivanja možete naći i na vebsajtu Festivala: www.etnofilm.org

Nadamo se da ćemo sarađivati i da ćemo se u oktobru 2017. videti u Beogradu.


Srdačno,

Saša Srećković, izvršni direktor

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.