Од земље

Француска 

28', 2018

РЕЖИЈА 

Џеф Силва, Рамона Бадеску 

ПРОДУКЦИЈА 

Џеф Силва, Рамона Бадеску 

СЦЕНАРИО

Рамона Бадеску 

КАМЕРА 

Џеф Силва 

МОНТАЖА

Џеф Силва, Рамона Бадеску

КОНТАКТ 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Делићи прича о људима мешају се са пејзажима који се непрекидно мењају, док се пажљиво крећемо стопама модерне Алисе кроз оно што је некада била шума са много лишћа, птица и извора воде, а данас је модерна „бетонска џунгла” у центру познатог северног дистрикта Марсеја. Одвајајући слику од текста, „Од земље” слика портрет данашњег насеља које је непрекидно под ударом агресивне трансформације, што одзвања кроз рањиве гласове његових становника и напетост између присуства и одсуства, разбијену у устаљене шаблоне; биљке, животиње, људе.

 

Џеф Силва је амерички аутор филмова, фотограф и етнограф, оригинално из Бостона, а његови радови се излажу на фестивалима широм света. Џефов рад се често базира на темама насилног померања и крхкости, где хуманистички документује популације, јединке, системе и екосистеме у опасности.

 

Рамона Бадеску је француско-румунска уметница, ауторка дечје литературе, позоришна уметница и песникиња. „Од земље” је њен први филмски пројекат. Рамона је од 2002. издала више од 25 књига на француском, добила многа признања и медијску пажњу.