Žiri Festivala plus

 

 

Matija Munjiza Petrović – diplomirani filmski i TV snimatelj, završio master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, direktor fotografije. Filmom se bavi od svoje desete godine, kada je snimio svoj prvi film, a kao student, učestvovao je u radu na oko dvadeset studentskih filmova. Autor je 14 filmova (dokumentarnih, igranih, experimentalnih). Učestvovao na mnogim domaćim i inostranim festivalima. Osnivač je školskog bioskopa „Bioskop“ u Devetoj gimnaziji u Beogradu. Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije.

 

Srđan Radović (1976) – doktor etnologije-antropologije, naučni saradnik Etnografskog instituta SANU. Autor je dve knjige, više naučnih radova, desetak naučnih kritika, prikaza i stručnih prevoda. Urednik je jednog tematskog zbornika; učesnik je više naučnih skupova i konferencija u zemlji i inostranstvu i povremeni predavač na nekoliko akademskih i obrazovnih ustanova i organizacija. Član je organizacionih odbora više konferencija.

 

Nevena Boroja je apsolvent Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na odseku Etnologija i antropologija. Kroz nevladin sektor, bavila se glumom u pozorištu i na televiziji i iza sebe ima brojne edukativne televizijske i radio-emisije. Od 2011. godine aktivno je uključena u organizaciju Međunarodnog festivala etnološkog filma, a od 2012. je osnivač i koordinator konkursa ID3min u okviru Festivala.