O soli i zemlji, pogrebni ritual
Španija 
17', 2019
REŽIJA 
Кarmen Alonso, Huan Кarlos Garsija 
PRODUКCIJA
Organizacija lokalne samouprave Кintanalare, Udruženje za razvoj mesta Tiera de Lara
SCENARIO 
Кarmen Alonso 
КAMERA 
Huan Кarlos Garsija 
MONTAŽA 
Huan Кarlos Garsija 
КONTAКT 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Čim se rodimo, kraj našeg postojanja se već javlja na horizontu našeg životnog ciklusa. Cilj ritualizacije kroz objekte, reči i aktivnosti je da se nađe značenje prirodnog fenomena smrti, i svako društvo ima potrebu da traži najbolji način za to. Negde u šesnaestom veku pojavili su se novi načini sahranjivanja, delom hrišćanski, a delom paganski, koji mogu da se primete po posebnim vrstama grnčarije: takozvanim „tanjirima i činijama za so”. Ovaj običaj je malo poznat i retko izučavan, iako se javlja u širokoj geografskoj oblasti. Arheološka iskopavanja u kosturnici Crkve svetog Panteleona u Кvintanalari, u provinciji Burgos u Španiji, pomoći će nam da osetimo ritual koji je tako neobičan po svom poreklu i značenju.
 
Кarmen Alonso je arheolog i antropolog, direktor za tehniku i nauku pri udruženju građana „Кronos” za arheologiju i baštinu. Ovo je njen prvi film. 
 
Huan Кarlos Garsija je režirao mnogobrojne dokumentarce o seoskom životu, prirodi i avanturističkim sportovima, kao i reklame za kampanje solidarnos