Od zemlje
Francuska 
28', 2018
REŽIJA 
Džef Silva, Ramona Badesku 
PRODUКCIJA 
Džef Silva, Ramona Badesku 
SCENARIO
Ramona Badesku 
КAMERA 
Džef Silva 
MONTAŽA
Džef Silva, Ramona Badesku
КONTAКT 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Delići priča o ljudima mešaju se sa pejzažima koji se neprekidno menjaju, dok se pažljivo krećemo stopama moderne Alise kroz ono što je nekada bila šuma sa mnogo lišća, ptica i izvora vode, a danas je moderna „betonska džungla” u centru poznatog severnog distrikta Marseja. Odvajajući sliku od teksta, „Od zemlje” slika portret današnjeg naselja koje je neprekidno pod udarom agresivne transformacije, što odzvanja kroz ranjive glasove njegovih stanovnika i napetost između prisustva i odsustva, razbijenu u ustaljene šablone; biljke, životinje, ljude.
 
Džef Silva je američki autor filmova, fotograf i etnograf, originalno iz Bostona, a njegovi radovi se izlažu na festivalima širom sveta. Džefov rad se često bazira na temama nasilnog pomeranja i krhkosti, gde humanistički dokumentuje populacije, jedinke, sisteme i ekosisteme u opasnosti.
 
Ramona Badesku je francusko-rumunska umetnica, autorka dečje literature, pozorišna umetnica i pesnikinja. „Od zemlje” je njen prvi filmski projekat. Ramona je od 2002. izdala više od 25 knjiga na francuskom, dobila mnoga priznanja i medijsku pažnju.