Studentski žiri

Ivana Todorović je etnološkinja i antropološkinja, srpski filmski reditelj, koja svojim filmovima utiče na socijalne promene u društvu. Njeni filmovi su prikazani u brojnim američkim i evropskim festivalima, kao što su Berlinale Shorts, Traverse City Festival, Rotterdam, Palm Springs Shorts, Rooftop itd. Njeni filmovi se koriste u medijskim kampanjama i u obrazovne svrhe. 

 

dr Marina Simić je docentkinja na Fakultetu političkih nauka. Master i doktorske studije završila je u Mančesteru, na odeljenju za socijalnu antropologiju. Dobitnik je velikog broja stipendija, kao što je Redklif-Braunova nagrada za najboljeg studenta doktorskih studija na Kraljevskom antropološkom institutu u Velikoj Britaniji. Oblasti njenog naučnog interesovanja su studije kulture i socijalna antropologija. 

 

Lazar Veljković je apsolvent na katedri za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Trenutno je predsednik kluba studenata etnologije i antropologije, sa kojim je, između ostalog, za tri godine realizovao tri škole vizuelne antropologije iz kojih je proisteklo petnaest studentskih antropoloških filmova koji su bili izabrani na mnogim festivalima. Trenutno pored studija radi i kao terenski radnik za Balkanološki institut SANU.