Žiri
Piter I. Kroford 
Piter I. Kroford je antropolog, izdavač i filmski stvaralac. Od kraja sedamdesetih je aktivan član NAFA (Nordijske antropološke filmske asocijacije) i sada je predsedavajući godišnjeg komiteta za selekciju filmova pri NAFA. Tokom devedesetih započeo je dugotrajni projekat Etnografski film na Rif arhipelagu, delu Solomonskih ostrva gde je živeo od 1995. do 1998, zajedno sa danskim antropologom Jensom Pinholtom, kojom prilikom je napravljeno više filmova i akademskih publikacija. Piter I. Kroford je profesor vizuelne antropologije, vodi program master studija vizuelne antropologije i istraživačku grupu EA:RTH pri UiT – The Arctic University of Norway. Napisao je veliki broj radova iz oblasti vizuelne antropologije i snimanja etnografskih filmova. Sada živi i radi sa punim radnim vremenom u Tromseu u severnoj Norveškoj, pošto je mnogo godina radio kao antropolog-savetnik u zemljama u razvoju, pre svega u Africi.
 

Vlado Zrnić

Vlado Zrnić je filmski reditelj i univerzitetski profesor iz Zadra, gde je i završio doktorske studije na temu „Slikarstvo i film - metonimijske osobine u strukturi i logici slikarstva”. Magistarske studije iz oblasti slikarstva završio je na Akademiji likovnih umetnosti u Veneciji. Zaposlen je kao redovni profesor na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Kao reditelj, potpisao je četiri dokumentarna i dva kratka igrana filma, kao i deset video radova. Među višestruko nagrađivanim radovima su filmovi „Dan pod suncem” (2000) i video rad „Carinarnica vremena” (1994). Autor je ili koautor brojnih izložbi. Objavio je i dve knjige u izdanju Umetničke akademije Sveučilišta u Splitu: udžbenik o filmu i monografiju zasnovanu na doktorskoj tezi.
 

Maja Novaković

Maja Novaković je završila Osnovne i master studije na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama sa prijavljenom tezom „Poetika nasleđa u delu Sergeja Paradžanova” na matičnom fakultetu. Istraživač saradnik je na Matematičkom institutu Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu.Izlagala na konferencijama i objavila više naučnih radova iz oblasti teorije i prakse muzeologije i heritologije, kao i audio-vizuelnog nasleđa. Njen prvi film „A sad se spušta veče” (2019) imao je svetsku premijeru na festivalu Visions du Réel i učestvovao na preko 120 svetskih i domaćih festivala, osvojivši 42 nagrade. Bila je učesnik Talents Sarajevo programa 2020. Film, „A sad se spušta veče” je dobio nagradu za najbolji domaći film na 29. Međunarodnom festivalu etnološkog filma.