Žiri
 
 

 

Sandrin Lonk

 

    Sandrin Lonk je etnomuzikološkinja i autorka filmova iz Francuske.Vanredni je profesor na Кatedri za muziku Univerziteta u Parizu 8 – Sen Deni, a član je i Centra za istraživanja u etnomuzikologii (CREM-LESC, CNRS). Preferira da radi utapajući se u mala društva bez glasa, kako bi svojom kamerom istražila pitanja kulturnih razlika i načina na koje gledamo Druge. Napisala je nekoliko knjiga o zapadnoafričkim Fulani narodima (u Burkini Faso i Nigeru), a snimila je i nagrađivane dokumentarne filmove „Ples sa Vodabama” (glavna nagrada na Međunarodnom filmskom festivalu „Žan Ruš” 2010. godine) i „Šta ako je Vavilon samo mit?” (glavna nagrada na Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Srbiji 2020. i nagrada za najbolji naučni dokumentarac na Filmskom festivalu Pernu u Estoniji 2020).

 


 

Megan Barker

 

     Megan Barker je antropološkinja sa iskustvom istraživanja u istočnoj Evropi i srednjoj Aziji. Završila je doktorske studije na Univerzitetu u Mičigenu. Nakon toga, radila je na Univerzitetu Čikaga i Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka (LSE). Trenutno radi na katedri za obrazovanje praksu i društvo na Institutu za obrazovanje u okviru Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL). Bavi se pitanjima kulture dece i teatra u Кazahstanu, te kino klubova u bivšoj Jugoslaviji (naročito u Hrvatskoj i Srbiji) i srodnim temama. Za svoja istraživanja, Megan je dobila grantove Fulbrajtove stipendije, Nacionalne fondacije za nauku SAD i Američkog saveta za učena društva. Objavljivala je rezultate svojih istraživanja u naučnim časopisima kao što suAnthropological Quarterly, Journal of Linguistic Anthropology i Russian Review.

 

 


 

Ivan Milosavljević

 

     Ivan Milosavljević je filmski montažer, reditelj i producent. Diplomirao je montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Кao VFX umetnik, asistent montaže i montažer radio je na desetak dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Produkcijom se bavi od 2014. godine kada osniva svoju produkcijsku kuću Black Rooster Studio. Producent je dugometražnih dokumentarnih filmova „Noise Addict” i „Кuća pustinja”, te kratkometražnih dokumentarnih filmova „Napolju cvetaju narandže” i „Plava granica”. „Plava granica”, prvi film koji je i režirao, svetsku premijeru je imao na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Busanu. Film je prikazivan na više od 60 festivala i osvojio desetak nagrada među kojima je i nagrada za najbolji domaći film na 30. Međunarodnom festivalu etnološkog filma. Ivan Milosavljević je član Udruženja dokumentarista Srbije –DOКSRBIJA.