Жири

Питер И. Крофорд 

Питер И. Крофорд је антрополог, издавач и филмски стваралац. Од краја седамдесетих је активан члан НАФА (Нордијске антрополошке филмске асоцијације) и сада је председавајући годишњег комитета за селекцију филмова при НАФА. Током деведесетих започео је дуготрајни пројекат Етнографски филм на Риф архипелагу, делу Соломонских острва где је живео од 1995. до 1998, заједно са данским антропологом Јенсом Пинхолтом, којом приликом је направљено више филмова и академских публикација. Питер И. Крофорд је професор визуелне антропологије, води програм мастер студија визуелне антропологије и истраживачку групу EA:RTH при UiT – The Arctic University of Norway. Написао је велики број радова из области визуелне антропологије и снимања етнографских филмова. Сада живи и ради са пуним радним временом у Тромсеу у северној Норвешкој, пошто је много година радио као антрополог-саветник у земљама у развоју, пре свега у Африци.


Владо Зрнић

Владо Зрнић је филмски редитељ и универзитетски професор из Задра, где је и завршио докторске студије на тему „Сликарство и филм - метонимијске особине у структури и логици сликарства”. Магистарске студије из области сликарства завршио је на Академији ликовних уметности у Венецији. Запослен је као редовни професор на Умјетничкој академији Свеучилишта у Сплиту. Као редитељ, потписао је четири документарна и два кратка играна филма, као и десет видео радова. Међу вишеструко награђиваним радовима су филмови „Дан под сунцем” (2000) и видео рад „Царинарница времена” (1994). Аутор је или коаутор бројних изложби. Објавио је и две књиге у издању Уметничке академије Свеучилишта у Сплиту: уџбеник о филму и монографију засновану на докторској тези.


Маја Новаковић 

Маја Новаковић је завршила Oсновне и мастер студије на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду. Тренутно je на докторским студијама са приjaвљеном тезом „Поетика наслеђа у делу Сергеја Параџанова” на матичном факултету. Истраживачсарадник је на Математичком институту Српске академије наука и уметности у Београду.Излагала на конференцијама и објавила више научних радова из области теорије и праксе музеологије и херитологије, као и аудио-визуелног наслеђа. Њен први филм „А сад се спушта вече” (2019) имао је светску премијеру на фестивалу Visions du Réel и учествовао на преко 120 светских и домаћих фестивала, освојивши 42 награде. Била је учесник Талентс Сарајево програма 2020. Филм, „А сад се спушта вече” је добио награду за најбољи домаћи филм на 29. Међународном фестивалу етнолошког филма.