Фестивал

 

 

    Задовољство нам је да најавимо отварање 31. међународног фестивала етнолошког филма, које ће бити одржано у понедељак, 3. октобра, у 19 часова у Етнографском музеју у Београду. Фестивал ће отворити режисер Предраг Тодоровић, аутор бројних документарних филмова награђиваних у земљи и иностранству.

 

     Предраг Тодоровић рођен је 1976. године у Јагодини, где и данас живи. За више локалних медија у Србији креирао је бројне ауторске емисије и репортаже. Вршио је дужност главног и одговорног уредника градске Телевизије Јагодина, а од 2008. године налази се на месту директора и уредника ТВ ЦЕНТАР из Свилајнца. Своје филмове прави у сарадњи са колегама Слађаном Богдановићем, ЗлаткомЂурђевићем и Марком Мирковићем. Већина његових документараца има елементе етнографије, па је од 2017. године више његових филмова имало запажен наступ на Међународном фестивалу етнолошког филма: „И сутра јеЂурђевдан", „ЛУ-ЛУ-ЛУ-ЛУ", „Игранка за покојног Емилијана", „Немe задушнице", „Удружење мираџија".

 

Приказивање филмова почиње истог дана, већ од 16 часова у Етнографском музеју и Југословенској кинотеци. По отварању ће се наставити приказивање филмова из такмичарског програма.